Abessijn,


Rasinformatie:

Karakter:
Een Abessijn is een leuke, actieve, levendige nieuwsgierige en speelse kat. Bij alles wil ze betrokken zijn en ze geeft dan ook regelmatig haar mening over de gang van zaken. Dit alles echter zonder dominant te zijn. De intelligentie van deze mooie diere straalt uit hun ogen, alsmede het katekwaad welke ze aan het voorbereiden zijn. Abessijnen zijn buitengewoon aanhankelijk naar ons als mens. Ze staan bekend om hun vrolijke aard, en knuffelen is dan ook hun meest favoriete hobby. Daarnaast is de Abessijn erg gevoelig. Ze kunnen slecht tegen alleen zijn en voelen spanningen en stemmingen zeer goed aan. Voordurende stress-situaties hebben dan ook duidelijke hun invloed op hun gedrag en gezondheid.
Verzorging:
Ondanks dat een Abessijn een kortharige vacht heeft hebben ze net als iedere andere kat een goede verzorging nodig. Hierbij is het van belang dat ze vertoeven in een veilige omgeving, veel aandacht en liefde krijgen, verantwoord gevoed worden en de benodigde medische zorg krijgen. De Abessijn heeft een gemakkelijke vacht welke eenvoudig te verzorgen is. Doorgaans is eens in de 2 weken een goede kambeurt voldoende, echter wanneer ze in de rui zijn zal dit vaker benodigd zijn. Wassen met shampoo is veelal niet benodigd tenzij zij uiteraard één van hun kattekwaad streken uit hebben gehaald en onder bv het waspoeder zitten, of nog leuker de vingerverf van de kinderen.
Uiterlijk:
De Abessijn is een elegante, slanke gespierde kat van gemiddelde grootte en staat over het algemeen hoog op de pootjes. De korte glanzende vacht voelt zacht aan en hoort glad aan te liggen. De ticking in de vacht en de prachtige kop met uitdrukkingsvolle ogen zijn kenmerkend. Door zijn lenigheid en soepele bewegingen in combinatie met de korte getickte vacht doet enigszins aan een wilde kat denken. De haren op de kop, de rug, de flanken, de buitenkant van de poten en de staart (niet de staartpunt) horen ticking te bevatten. Ticking houdt in dat elke haar een donkere punt heeft en een of twee ringen in dezelfde kleur. De kin, keel, buikzijde en de punt van de staart zijn effen. De kop dient wigvormige te zijn met een tabby-tekening en oren dienen wijdgeplaatst te staan. Mede door de grote ogen heeft de Abessijn haar bekende doordringende wilde blik. De Abessijn is één van de oudste kattenrassen van de wereld en ze vertoont nog steeds grote gelijkenis met de Abessijnen uit de begin periode van hun ontstaan. Het type is nauwelijks veranderd. Wel is in de loop der jaren de ringen om de hals en de staart alsmede de streepjes op de poten en de witte vlekjes in de vacht door selectief fokken nagenoeg uit het ras verdwenen. Als een Abessijn wordt geboren heeft een kitten nog geen ticking. Deze ontwikkelt zich pas in de loop van de tijd evenals hun kleur. Rond het 1ste jaar kan je enigszins zeggen dat de ticking en de kleur ontwikkeld is. Dit is echter afhankelijk van de lijn waaruit de Abessijn geboren is. Er zijn lijnen welke pas laat doorkleuren waarbij de betreffende Abessijn rond de 2 jaar volledig is ontwikkeld. De oogkleur ontwikkeld zich eveneens pas na enkele weken en kan groen, amberkleurig of hazelnootbruin zijn. De huidige Abesijn is in verschillende kleuren te bewonderen. Zo kennen we de wildkleur (zwarte ticking op een warme donker abrikooskleurige ondervacht), de Sorrel (een donkere kaneelkleurige ticking op een warm abrikooskleurige ondervacht), blauw (een staalblauwe ticking op een ondervacht in een warm havermout (warm creme) kleur), de fawn kleur (Deze kleur licht tussen sorrel en blauw en de ticking is zandkleurig op een licht beige ondervacht), Chocolate (lijkt sterk op de wildkleur, echter met een donkerbruin/chocolade ticking op dezelfde ondervacht als de wildkleur), en dan is er nog de Lilac kleur (een zand/goudkleurige ticking met een licht-beige ondervacht). Daarnaast kunnen al deze kleuren nog in een zilver variant te zien zijn. Zilver houdt in dat de ondervacht praktisch kleurloos, zilverwit is waarop de behouden kleur van de ticking te zien is.Meer zelden zijn hiernaast nog genetisch rode en creme Abessijnen en de daarvan afgeleide torties te zien.

Foto's volgen!!!omhoog
Cattery's:

Abessijn (NL1)
vd Abbai
from A'far
Aulad Sjems
van Caracal (E-mail)
du ChanGuis
Chotu
Connemara
Djousou Dia
v Ermelinde
Golconda
Hati Saya
IJselland
Miu-Nefer
de la Primavera
Ravottersgaarde
Abessijn (NL2)
Seelah Maew
Shanidar
Silfescian
Wishcats
Abessijn (EU/overig)
Abiyata's Abessinier (DE)
of the Abycats (DE)
Abylion (PL)
von Avalonscat (DE)
Gatobelo (DE)
Merindalee (AU)
Quiomme's (DE)
von Rasputin (DE)
vom Shibeli (DE)
Silent-Hunter (DE)
Vertigo Abyssinians (BE)
Wonderlove (DE)


omhoog
Kittens:

Geboren:
Cattery du ChanGuis heeft kittens geboren op 24 oktober 2011
Fokker:
Richard en Guislaine Zwagemaker
E-mail: info@abessijn.eu
Homepage: www.abessijn.eu
Telefoon: 00 31 (0) 228 54 33 27      Venhuizen (NH)
Moeder: Quadira's Meriva du ChanGuis
Vader: Qiomme's Camry van de Ravottersgaarde
Beschikbaar: 1 wildkleur kater
Opmerking: Groeien op in een levendig huishouden met jonge kinderen. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u graag naar onze site of neemt u gerust contact met ons op.

Cattery Ravottersgaarde heeft af en toe een nestje kittens
Fokker:
Cor & Ria Konink

E-mail: Ravottersgaarde
Homepage: Ravottersgaarde
Telefoon: 00 31 (0) 228 51 29 20     Bovenkarspel (NH)
Moeder: nog in planning
Vader: nog in planning
Beschikbaar: nog in planning
Opmerking: Levendig, nieuwsgierig, aanhankelijke mooie kittens.........
Voor alle informatie en actuele nestjes zie onze site of neemt u gerust contact met ons op.omhoogDekkaters:

Gebruikte coderingen bij de testen
Algemeen bij een gentest: N/N = gentest 'vrij', N/gen = gentest 'drager', gen/gen = gentest 'lijder', de toevoeging (OV) = 'ouders vrij getest
Algemeen bij overige testen: V = physieke test 'vrij', D = bewezen drager, L = 'lijder'
Bloedgroepbepaling: A = bloedgroep A, B = bloedgroep B, AB = bloedgroep AB, Ab = bewezen drager van bloedgroep B
PRA oogspiegeltest: ‘vrij’ is in principe altijd voorlopig vrij
Bij de PRA gentest: RA staat voor het 'rdAc-PRA' gen
Bij de PL test: LV = Links vrij, RV = rechts vrij, L of R + getal geeft graad aan in betreffende poot, ov = Overgangsvorm (ipv. getal)


Gr Int Ch Ephani's Garuda van de Ravottersgaarde
Kleur:
Fawn
Abessijnse kater Garuda
Geboortedatum: 21-06-2004
Stamboek: NRKV 2004-0342
Vader: Utopia's shadow Du ChanGuis (Aby p)
Moeder: Alina's Ephani van de Ravottersgaarde (Aby o)
Fokker: C&R Konink
Eigenaar: C&R Konink
Woonplaats: Bovenkarspel
Cattery: Ravottersgaarde
PRA spiegeltest: vrij
PRA gentest:* N/PRA
PL fysieke test: vrij
PKdef gentest: N/N
Bloedgroep B gentest:
N/N
Bloedgroep bepaling: A
Heeft nakomelingen:
ja
Gewenste testen:
FELV, FIV, PL en gentesten op: bloedgroep B, PKdef en PRA
Opmerkingen:
Lieve kordate kater, staat beperkt ter dekking


omhoog