In Memoriam:

Ook bij ons komt het helaas wel eens voor dat een dier een laatste rustplaats op zoekt.

Dit is ons overkomen met:

*Tiffany von Rasputin en haar 3 aanstaande kittens
Geheel onverwachts hebben we woensdag 13 januari 2010 afscheid moeten nemen van Tiffany en haar 3 toekomstige kittens. Zij is overleden aan een bloedvergiftiging. De zondag ervoor heeft ze ondanks de afsluiting in een bakje een stukje ei binnen gekregen dat niet goed was. In de eerste instantie leek ze daarvan geen last te hebben. Ze was niet aan het spugen, niet misselijk of anders. Maandag was wel haar onlasting iets dunner dan gebruikelijk, maar verder leek ze in goede doen en we waren dan ook niet gealarmeerd hierdoor. Dit komt immers wel vaker voor bij een poes in de laatste week van de zwangerschap. Alles begint dan tenslotte steeds meer bekneld te raken/in de weg te zitten. Ook had ze verder geen symptonen om een link te leggen met het eten van het ei. Dinsdagochtend was er ook nog niets aan de hand, maar begin van de middag begon ze zich terug te trekken en bleek ze zwaar aan het vermageren. Ook liep de ontlasting waterdun uit haar. Wij zijn meteen naar de dierenarts gegaan en zij hebben haar direct opgenomen. Ze is meteen aan het infuus gegaan om uitdroging te voorkomen en haar direct antibiotica te geven om de ontlasting steviger te krijgen. In de 1ste instantie nog antibiotica welke het minst schadelijk was voor de kittens, maar s avonds moesten we toch besluiten over te gaan op zwaardere antibiotica daar deze niet goed genoeg aansloeg. Deze laatste met het risico op problemen bij de kittens echter vonden wij op dat moment Tiffany het allerbelangrijkste.Tiffany bleek onder temperatuur te hebben wat aangeeft dat het lichaam in shock aan het raken was.
's Avonds leek het iets beter te gaan. Haar temperatuur ging langzaam omhoog en de ontlasting liep niet meer uit haar. De volgende ochtend rond 10.00 uur was ze duidelijk weer actiever (nog lang niet de oude) maar er was duidelijk verbetering zichtbaar. Ook was haar temperatuur weer iets hoger dan de avond en nacht ervoor. Er was hoop dat ze er bovenop zou komen. Echter om 11.30 uur werd ze erg onrustig en ging ze hard hollend achteruit. Om 11.45 uur is ze helaas overleden. De dierenarts heeft nog geprobeerd om haar te reanimeren maar dit mocht niet meer baten. Direct is er besloten om de kittens te halen om te redden wat er te redden valt. 1 kitten was in de buik overleden en 1 vlak na het halen doordat de longetjes nog niet vol groeit waren. 1 kitten leek goed te gaan echter is s avonds alsnog overleden. 1 week te vroeg geboren is bij katten dan ook heel veel. Tiffany is uiteindelijk overleden aan bloedvergiftiging. We hebben de ontlasting nog laten onderzoeken wat de veroorzaker was van de plotselinge heftige diarree en dit bleek een streptokokken infectie te zijn welke extreem veel aanwezig was in de darmen. Door de weerstandsverlaging van de zwangerschap, het binnen krijgen van de verkeerde voeding heeft deze actief kunnen worden (iedereen draagt dit bij zich). Deze is door de darmwand heen in de bloedbaan terecht gekomen wat geleid heeft tot bloedvergiftiging. Helaas stonden de dierenarts en wij dan ook machteloos tegen dit ongeloof en heeft Tiffany ons veel te vroeg moeten verlaten te samen met haar kittens. Wij voelen ons dan ook volledig verslagen door dit hele gebeuren en hebben even onze rust moeten nemen alvorens het verhaal keer op keer aan iedereen te kunnen vertellen en op onze site te plaatsen. Ook hebben we eerst de fokster van Tiffany in Duitsland op de hoogte willen brengen. Dit voordat we het verhaal in grote lijnen op de site zouden plaatsen en daarna ook aan de geinteresseerde voor kittens van Tiffany bekend zouden maken. Wij danken dan ook het hele team van dierenkliniek Stedebroek voor alle inzet om Tiffany en haar 3 pukken te willen redden.

Tiffany we zijn met stomheid geslagen over dit totaal onverwachte verlies. We hebben gelukkig een mooie foto kunnen maken van jou samen met je kittens bij de dierenarts. Jullie zullen altijd een bijzondere plaats in ons hart blijven houden.

*Alina's Chani van de Ravottersgaarde
Helaas hebben we Chani na een lang ziekte bed te vroeg moeten laten gaan. Chani was bij mij (Guislaine) komen wonen als bedankje van mijn ouders na een moeilijke periode thuis. Met haar eigenaardigheden viel ze zeker op in het Aby bestand. Zo zat ze al klaar op de trap wanneer ik het portaal in liep in mijn voormalige woning in Hem. Zodra de deur openging sprong ze zodanig in mijn armen dat er aan elke kant van mijn nek een pootje geklemd werdt. Helaas heeft Chani niesziekte opgelopen als kitten waarvan ze nooit 100% genezen was. Met terug vallende periode's leek het de goede kant op te gaan. Echter na een tijdje werden de goede periode's steeds korter en de mindere periode's langer. Na een moeilijk besluit hebben we haar op een dag moeten laten gaan. Bij sektie in Utrecht bleek dat ze een poliep had welke naar de hersens groeide en dat dat de boosdoener was. Helaas heeft ze voor ons te kort bij ons mogen zijn. Richard heeft haar gelukkig nog mogen meemaken en samen met mij het verdriet mogen delen bij het verlies van Chani.
Chani rust zacht en blijft altijd bij ons in gedachten

*Fadia's Akim van de Ravottersgaarde
Akim is bij cattery Ravottersgaarde naar Belgie verhuisd. Hier heeft hij bij de betreffende cattery eerst als dekkater gezeten. Echter klikte het niet helemaal met de groep. Na overleg met cattery Ravottersgaarde hebben zij hem terug genomen en is hij daarna bij mij (Guislaine) komen wonen op het moment dat ik naar een eigen woning verhuisde. Uit dierenarts onderzoek wisten we dat hij zeer kleine nieren had. Op het moment dat we te maken kregen met een zeer accute bacteriele vergiftiging was Akim helaas er als eerste het slechtst aan toe. Helaas bleek na bezoek van een kattenshow (waar we niet eens met eigen katten heen waren) dat binnen 2 dagen 3 van de 4 Abessijnen met dezelfde verschijnselen ziek waren. Akim was helaas niet meer te redden. De nier waardes waren zo belaberd hoog en medicatie en spoelen mocht helaas niet meer helpen. Helaas hebben we Akim dan ook op deze pijnlijke manier moeten laten gaan. Uit sektie bleek inderdaad vergiftiging de doodsoorzaak. Er blijft bij ons altijd ruimte voor herinneringen aan Akim!!!

*Elfje's Bacara van de Ravottersgaarde
Ook Bacara is ziek geworden in dezelfde periode als Akim. Even leek zij het te mogen gaan halen, totdat ze na een week weer slechter ging. Bij een sekond opinion in Emmeloord bleek ook zij duidelijk te kampen te hebben met vergiftigingsverschijnselen. We hebben nog een tijdje haar thuis en bij de dierenarts gespoeld echter mocht dit niet helpen. Wel kwam in Emmeloord te spraken dat er bij hun meerdere katten bekend waren met dezelfde verschijnselen welke op dezelfde show waren geweest. Vreemd genoeg is het dan ook iets geweest wat ook van mens op dier overdraagbaar was daar wij immers geen katten meehadden. Wel hadden wij op die show gestaan met onze stand met kattenspullen. Mogelijk op die manier iets meegenomen? Ook bij Bacara bleek bij sektie in Utrecht dat vergiftiging de doodsoorzaak was. Een zeer moeilijke periode met een hoop dierenverlies wat ons tot op heden nog zeer aan het hart ligt. Bacara rust zacht en voor altijd in gedachten!!!

*Bacara's Utopia du ChanGuis
Met Bacara en Akim was ook Utopia ziek geworden. Doordat Utopia echter al enige tijd te kampen had met darmklachten (vorm van ziekte van Croon), was het ook niet zo verwondelijk dat ook zij met de vergiftiging mee ging. Echter ten opzichte van Bacara en Akim leek het bij haar wel beter te gaan. Zij heeft nog ongeveer 1 jaar mogen leven na alle gebeurtenissen. Of het de medicijnen waren waardoor ze minder last had dan Akim en Bacara is tot op de dag van heden nog onbekend. Echter op het moment dat ze een terug val door haar eigen ziekte kreeg gingen haar nieren ook hard achteruit. Helaas hebben we dan ook Utopia moeten laten gaan.
Door haar langdurige darmziekte en intensieve verzorging hiervan was het zeer pijnlijk om haar te moeten laten gaan. Met haar dochter Quadira zien we nog veel van Utopia terug. Helaas ook pijnlijke momenten wanneer Quadira dezelfde kattekwaadstreken uithaalt als we van haar moeder kennen.
Utopia je blijft voor altijd een gemis!!!