Utopia's Quadira du ChanGuis                                                                                
Abessijnse poes blauw, gesterilliseerd

Een lieve Abessijnse poes welke na haar sterillisatie zeer knuffelig is geworden. Heerlijk te zien dat de kinderen nagenoeg alles met/bij haar mogen doen. Af en toe is ze haar bij ons wonende dochter Meriva meer dan zat, maar over het algemeen liggen en spelen ze heerlijk met zijn allen. Dat blauw veelvraat genoemd kan worden is ons wederom zeer duidelijk geworden. Zodra er maar wat te halen valt staat Quadira vooraan. Ook als het zonnetje even schijnt hangt ze aan de achterdeur om naar de buitenren te mogen. Tijd dat de ren aan het huis gekoppeld gaat worden zodat ze het zelf kan gaan bepalen, maar dat laat nog even op zich wachten.
Quadira is een zeer zorgzame poes. Helaas is ze drager van de PKdef factor (zie rasinformatie) waardoor we haar dochter getest hebben. Meriva bleek PKdef vrij te zijn waardoor we besloten hebben Quadira te sterilliseren en met Meriva verder te gaan voor de fok. Quadira geniet hier dan ook heerlijk van een leven als oppermoeder voor Tiffany, Meriva en Noa.
Ze is zeer groot voor een Abessijn en daarnaast geniet van zeer veel spierkracht. Hier maakt ze dan ook regelmatig zeer handig gebruik van. Zo is ze nog steeds de baas in huis over de andere Abessijnen en vergeet ze met spelen wel eens hoe sterk ze is.


Quadira met haar dochters Ovita en Odiva heerlijk aan het zonnen in 2006
 

Algemene informatie:

stamboom link
bloedgroep A "uitslag"
patella vrij "uitslag"
PKdef drager "uitslag"